CALLAS


CAFÉ & RESTAURANT

HUN/ENG
 

TÖRTÉNET

Modern luxus, történelmi keretben

Budapest legszebb utcáján, közvetlenül az Operaház mellett található Callas Café & Restaurant egyszerre őrzi a hagyományokat és képviseli a legmodernebb stílust. Ideális helyszíne egy koktélnak színház előtt, vacsorának operaelőadás után, de saját cukrászatának finomságai és étlapjának válogatott fogásai reggelizni és ebédelni is becsalogatják a vendégeket.
A palotát 1880-ban tervezte Freund Vilmos építész neoreneszánsz stílusban, az Opera közvetlen szomszédságba. A ma már műemlék épület egy évvel a Magyar Királyi Operaház ünnepélyes megnyitása előtt elkészült. Az Sugár úti (ma már Andrássy út) palota földszintjén Seemann Károly nyitotta meg kávéházát elsőként Szecesszió, majd később (1919.) Windsor néven. Az 1920-as években pedig az Angol-Magyar Banknak, később pedig az Opera Ruházati Vállalatnak adott helyet.
A palota eredeti kávéház funkcióját a 2000-es években nyerte vissza, és mára a világörökség részét képező Andrássy út igazi ékszerdobozává vált. Jelenlegi formájában 2006-ban született újjá, art déco stílusban, David Collins világhírű építész tervei alapján, akinek keze nyomát többek közt olyan híres helyek képviselik, mint a londoni Gordon Ramsay és a The Wolseley éttermek, a Ritz és a Hilton Hotelek egyes részei vagy akár Madonna lakása.
http://www.davidcollins.com/projects/lifestyle/callas

Este különösen vonzó vacsorázó hely a Callas, ahol élő szalonzene szórakoztatja a vendégeket. A Kék Duna Koncert- és Szalonzenekar klasszikus darabokkal, operett- és musical részletekkel, Broadway-számokkal és filmzene-betétekkel varázsol kellemes hangulatot az elegáns falak közé.
Hétről-hétre megújuló business lunch és chef ajánlatokkal, hazai és külföldi borválogatással, valamint házi cukrászatunk által készített desszertkülönlegességekkel várjuk kedves vendégeinket. Töltsön egy kellemes délutánt, estét a századforduló eleganciáját idéző környezetben!